top of page
Search
  • Writer's picturelenkirozman

Mafki s trobenticami

Updated: Mar 14, 2021

Včeraj je Živa z nasmeškom do ušes domov prinesla polno vrečko trobentic. Prosila me je, da bi spet pekli "tiste mafine z rožicami". Ampak včeraj sem bila preveč utrujena in sem vrečko samo postavila v hladilnik. Danes pa ni bilo več izgovorov. Pa še pomoč sem dobila takoj, ko sta Lovro in Živa slišala, da se v kuhinji nekaj dogaja :)


Sestavine:

Mafki:

- 2 jajci

- 2 dl mleka

- 100 g moke

- 100 g sladkorja

- približno 50 g ostankov čokolade

- pecilni prašek




Krema:

- 100 ml sladke smetane za stepanje

- 100 g Mascarpone

- trobentice


Danes sta delo prevzela Lovro in Živa, naš kuža pa je nadzoroval kvaliteto.

Priprava:

Čokolado stopiš, potem pa zmešaš s hladnim mlekom. V drugo posodo ubiješ jajca in jih malo razžvrkljaš. Potem dodaš vse ostale sestavine za mafke in zmešaš v gladko maso.


Jaz bi maso že kar nadevala v modelčke, pa sta se Lovro in Živa spomnila, da bodo mafki še boljši, če bodo imeli koščke čokolade. Pa je Lovro nekje našel še več ostankov čokolade in jih je narezal.


Ravno to je zame lepota mafinov, da lahko v maso dodajaš skoraj karkoli, pa se bodo še vedno posrečili. Sploh ne tako kot piškoti, ki se lahko obupno sfižijo, če eksperimentiram po svoje ...




Ko je bila masa popolna, sta fanta (Lovro in kuža) pobegnila iz kuhinje, Živa pa je prevzela fotoaparat. Nastala je tale fotografija. Mislim, da bomo kmalu imeli še eno fotografinjo v družini ...

Mafki se pečejo 20 do 30 minut na 160 stopinj, dokler niso takole lepi:



Potem pa se morajo vsaj malo ohladiti, preden jih okrasiš s kremo, ker sicer se bo krema stopila ... Kremo pa pripraviš tako:

Stepeš smetano, vendar naj ne bo čisto trda. Potem pa po žlicah dodaš Mascarpone in sproti miksaš. Na koncu dodaš še nasekljane trobentice in po potrebi sladkor.


Še isti večer smo pojedli vse, razen tistega levega v prvi vrsti, ker je imel premalo kreme.

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page