top of page
Search
  • Writer's picturepiše Alenka, fotka Lovro

Čaj za učiteljice (in učitelje)

Updated: Mar 14, 2021


Čeprav najina Živa še ne hodi v šolo, pa včasih hodiva tja midva. Sploh na kakšnem naravoslovnem dnevu ali delavnici se oglasiva. Zato se večkrat vprašam - kako učiteljice in učitelji sploh zdržijo v taki službi? Nazadnje, ko sem štiri ure stala pred sedmošolci in z njimi delala poskuse, sem za več dni ostala brez glasu! Kako mora biti šele zdaj, ko je treba zaključiti vse ocene, izpolniti program po učnem načrtu in samo učitelji in učiteljice vejo, kaj še vse?

Zato sva za vse vas, dragi šolniki, ki z našimi otroci preživite več časa kot starši in jih ob tem še marsikaj naučite, pripravila čaj. Pravzaprav le recept za čaj, ki pomirja in krepi živce, krepi imunski sistem in lajša stres.

To je melisin čaj z limono. Priprava je sila preprosta - prgišče sveže melise preliješ s kropom in pustiš. Piješ lahko toplega ali ohlajenega, kdaj ga precediš pa niti ni pomembno. Jaz ga večkrat pripravim kakšnih pet litrov že zjutraj, pa se namaka ves dan. Oziroma dokler ga ne spijemo. Za povečan učinek na imunski sistem dodaj še limonin sok.

In če ne pomaga dnevna različica, si privošči večerno:

Pravzaprav, drage učiteljice in dragi učitelji, če nama zaupate svoj naslov, vam zastonj pošljeva šopek sveže melise z našega vrta.


30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page